Schuim

dutch mountain

Na lange vermoeiende dagen geef ik mij graag over aan de genoegens van een warm bad, waarin ik mij uiteenzet met het schuim. Als zeeschuimer van de informatieoceaan verover ik daags schatten die ik ’s avonds vrijelijk weer deel met het schuim en sta weer met lege handen.
(De Blauwe Boekanier, van het gelijknamige kinderboek van Tonke Dragt is een jeugdheld van mij.)

Volgens Sloterdijk is het Schuim onze toekomst. Daar valt veel voor te zeggen, in ieder geval is het een beeld dat veel duidelijk kan maken over onze hedendaagse (en toekomstige) samenleving.

Sferen 3. Schuim


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.