sprokkelen

Een oudje van Led Zeppelin IV, Stairway to Heaven. Op de hoes van de lp, cd voor de jonkies, een foto van een stuk muur met bloemetjesbehang en een schilderijtje met daarop een man met een takkenbos op z’n rug. Een beeld dat in Nederland bijna is verdwenen. De takkenboskerels waren hier ten lande trouwens meestal vrouwen, takkenwijven. In het voormalige oostblok, Polen, Tsjechië, is zo’n figuur nog weleens te vinden. Een bewerkte tekening naar aanleiding van die lp hoes, met uit de songtekst van Stairway to Heaven de prachtige poëtische en tot nadenken stemmende zin ‘all of our thoughts are misgiven’. Daar kan geen filosofie of religie tegenop.


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.